Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesi’nde düzenlenen Perseid göktaşı yağmuru etkinliğinin ilk gününe Ankaralı’lar büyük ilgi gösterdi.

Havanın da güzel olması ile ziyaretçiler bir taraftan uzman hocaların sunumunu dinlerken bir taraftan da göktaşı yağmurunu seyrettiler. Katılımın üst seviyede olduğu etkinlikte, etkinlik alanının bazen yetersiz kaldığı gözlerden kaçmadı ama yanında battaniye gibi malzemeler getirenler ağaçlık alanda daha rahat gözlem yapabilme imkânı buldular.

Akşamın ilk saatlerinde görevli hocaları soru yağmuruna tutan çocuklar gecenin ilerleyen saatlerinde yorgun düşüp uyukladılar.

Bu gece Ay’ın olmaması gök yüzünün daha rahat gözlenebilmesi açısından iyi oldu. Üç farklı teleskop ile meteor yağmuruna kadar çeşitli gezegen ve gök cisimlerinin gözlemi yapıldı.

Etkinliğin ilk saatlerinde gelen ziyaretçiler, rasathane müzesini gezme fırsatı da yakaladı. Müzede, rasathanede geçmiş yıllarda kullanılan fakat günümüzde teknolojinin çok gerisinde kalmış astronomik aletler küçük büyük herkesin ilgisini çekti.

Geç kalanlar yoğun ilginin olduğu etkinlik alanında araçlarına yer bulmada sıkıntı yaşadılar. Alana bisikletle gelenler belki de en rahat olanlardı.