Hakkımızda

Teknik ve Yazar Ekimiz

Mehmed Naim Bağıran

Kurucu

Astronomi ve uzay ile ilgili haberler her zaman insanların ilgisini çekmekte ama özellikle büyük kitlelere ulaşan medya organlarında bilim editörü eksikliğinden ülkemizde insanlar çoğu zaman yalan yanlış bilgi bombardımanına tutulmaktalar. Bizler de bu konuda alanında uzman yazarlarımızla, belki az ama kaliteli ve doğru haberleri sizlere sosyal platformun mümkün olan her alanında ulaştırmayı kendimize görev edindik.

M.Yavuz Kaya

Teknik

Fotoğraf sanatçısı, fotoğraf aşığı, UzaydanHaberler web mimarı -çılgın, bir o kadar uzaylı ama eğlenceli bilim dolu bir ekip ile çalışmaktan acayip mutlu, daha ekipçe yapacak çok şeyi olan sabırsız, kendini zor tutan Uzaylı Türk, ben yani… 😀

Alper Gökce

Yazar

Gökyüzüne, tarihe ve havacılığa tutkun. İnsanoğlu'nun, Evren denen bütün içerisinde, zaman ve mekan ile sınırlandırılmış bir parça olduğuna, ve düşüncelerimizin ve de duygularımızın geriye kalan her şeyden bağımsız olduğunu düşündüğümüz bu hayal hapishanesinden kurtulmanın sadece, sevgi çemberimizi tüm canlıları ve sahip olduğu bütün güzelliğiyle doğayı içine alacak kadar genişletmekle mümkün olabileceğine inanan.

Çağlar Ateş

Yazar

Instagram'da Apod görsellerini paylaşan kişi.Uzaya meraklı mühendis, memur, öğrenci, ortalama bir homo sapiens…

Yağız Eraslan

Yazar

Kozmozdaki kısacık zamanında kozmozu anlamaya ve anlatmaya çalışan bir astronom. Uzaydan Haberler'in sosyal medyadaki görsel içeriklerinin tasarımcısı. Astronomi ve Uzay Bilimleri bölümü lisans mezunu.

Derya Öztürk Çetni

Yazar

Galakside bir yerde astronom, doğa aşığı, amatör bilim habercisi.

Yunus Şendağ

Yazar

Bir deniz hayvanıyım. Geceleri hava berrak iken suda yan yan yüzüp yıldızlara bakarım. Oralarda, başka gezegenlerde buralardaki gibi bir hayat var mıdır diye hep merak ederim.

Yunus Çetni

Yazar

Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri mezunu olarak fizik matematik,astrofizik dallarında almış olduğum eğitimle birlikte; evrenin,uzayın ve doğanın işleyişine olan merakım ve hevesim ışığında sizlerle bilgi paylaşımında bulunmak harika bir duygu. Neden ve sonuç arasındaki sonsuz varyasyonları anlamak adına çıktığımız bu serüvende, bilginin sınırlarını zorlamak, deneyim ve gözlemlerle yolumuz aydınlatmak ve bunu olabildiğince fazla insanla paylaşabilmek birincil gayemiz. Umarım bu yolda çok uzun bir birlikteliği paylaşır ve hep birlikte düzgün, doğru, saygın bir şekilde bilime hizmet edebiliriz.

Didem Dilan İzci

Yazar

Koskoca evrende, küçük soluk mavi bir gezegen üzerinde yaşayan, bir astronom. Astronomi ve Uzay Bilimleri mezunu, doktora öğrencisi. Bildiklerimiz bize hep bilmediklerimizin ve öğrenmemiz gerekenlerin habercisi oluyor. O halde söylesenize neden duralım ki?