Güneş Sistemi’nin Gezegenleri

Planets of the Solar System

64

Günün Astronomi Görseli 25 Haziran 2022

Görsel & Telif: Antonio Canaveras, Chiara Tronci, Giovanni Esposito, Giuseppe Conzo, Luciana Guariglia, (Gruppo Astrofili Palidoro)

Dört kameradan aynı anda alınan görüntüler, bu atmosferik şafak öncesi görseli oluşturmak için bir araya getirildi. Astropanorama, 24 Haziran’da gün doğumundan hemen önce Güneş Sistemi’nin tüm gezegenlerini yakalıyor. Bu sisli sabahta, en iç gezegen Merkür ufka yakın ama ışıltılı Venüs’ün sol altında alaca karanlığa karşı ancak görülebiliyor. Küçülen hilal şeklindeki Ay’la birlikte, diğer parlak çıplak göz gezegenleri, Mars, Jüpiter ve Satürn, geniş görüş alanı boyunca yukarı ve sağa doğru yay çizen ekliptiğin yakınında yer alıyor. Yine gökyüzünde ekliptik üzerinde yer alsalar da daha sönük Uranüs ve Neptün’ü bulmak için ise dürbün gerekli. Ön planda, İtalya, Marina di San Nicola yakınlarındaki bir Roma villasındaki kazılar görülüyor.

Görsel & Telif: Antonio Canaveras, Chiara Tronci, Giovanni Esposito, Giuseppe Conzo, Luciana Guariglia, (Gruppo Astrofili Palidoro)

Yazarlar & Editörler: Robert Nemiroff (MTU) & Jerry Bonnell (UMCP) NASA yetkilisi: Phillip Newman Özel haklara tabidir. NASA Web Gizlilik Politikası ve Önemli Bildirimler Bir ASD at NASA / GSFC & Michigan Tech. U. hizmetidir.