Nasa Kadınları Rock Müzik Videosunda

Şarkıcı ve söz yazarı Grace Potter uzay temalı yeni bir müzik video ile NASA’nın geçmişindeki, bugünündeki ve gelecekte yer alacak olan başarılarını bir kez daha gözler önüne serdi.

Müzik videosu “Look What We’ve Become” filme alındığı yer olan, NASA’nın Johnson Uzay Merkezi işbirliği ile oluşturuldu. Video STEM’deki (bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarındaki) NASA kadınlarını anlatıyor. NASA’dan gelen bir açıklamaya göre parça, yeni nesli güçlendirmeyi ve bilimin bu dallarını yaymayı amaçlıyor.

1
Mühendislik biriminden

Potter yaptığı bir açıklamada, bu şarkının, hayatının akışını değiştirebilecek zor yolların ve karşılaşılan zorlukların üstesinden gelmekle ilgili olduğunu söylüyor. Ayrıca, “Eğer ileriye gitmek için bir seçim yapacaksanız, bunun içinizde bir güç yaratacağını düşünüyorum ve şunu kendinize söyleyin” diyor; ‘Bu diğer yollardan daha zor bir yol olabilir, biliyorum’.

Müzik videosu, NASA’nın neredeyse her birimini kapsıyor; Görev kontrol, yer deneyleri, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda düşük yerçekiminde yüzen astronotları, nötr yüzerlik (su içinde, kaldırma ve çekme kuvvetlerinin eşit olduğu bir noktada askıda kalma hali) laboratuarındaki eğitim egzersizlerini, fırlatma için hazırlanan astronotları ve elbette astronot kıyafeti içinde ritim tutan Potter’ı.

4
Nötr Yüzerlik Labratuarı’nda astronotlar havuzda çalışırken.

Videoda dikkat çekilmiş olan çoğu kadından biri de Katherine Johnson. NASA’da çalışan ilk siyahi-amerikalılardan biri olan bir kadın matematikçi. Videoda Johnson rolündeki oyuncu, Merkür, Apollo ve uzay mekiği programları için önemli hesaplamalar yapıyor olarak görülüyor.

“Look What We’ve Become” parçasının ilham verici hikayesi, henüz kariyerinin başlarında bir müzisyen olan Potters’ın karşılaştığı zorlukların üstesinden geldiği deneyimlerine uzanıyor.

Şarkının bir yerinde şöyle diyor “… ve onlar bize sürekli hiçbir şey olamayacağımızı söyledi.” Potters’ın bu sözleri birçok yerde yankı uyandıracağa benziyor.

Ajans yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre, NASA’nın amacı bu video ile dünyanın heryerindeki kadınlar üzerinde bilimde, teknolojide, mühendislikte ve matematikte bir kariyer için ve elbette pilotluk için bir etki yaratmak ve bu yolda ne zorluk olursa olsun yörüngede kalmak, tarihin bir parçası olmaktır.

Ek olarak, video için insansı robot (Robonaut 2) ve Orion Uzay aracı ödünç verildi ve çekimlerde önemli bir rol oynadı.

Kaynak: Space.com – Rocker Grace Potter Honors Women of NASA in Music Video