Ağaçlar Arasında Bir Avcı

475


Kuzey yarım küreye baharın ???gelmesiyle beraber kuşlar cıvıldar, ?? kediler miyavlarken ? ünlü Orion takımyıldızı (Avcı Takımyıldızı) da akşam erken saatlerde gökyüzündeki yerine kurulur ve yeni tomurcuklanmış ağaçlar tarafından çerçevelenir.☺️
Görselde Orion’un alfa yıldızı olan dev sarımtırak kırmızı renkli Betelgeuse yıldızı bu renkli gökyüzünün tepesinde ağaçların dallarıyla sarılmış olarak yer almaktadır.???
Orion’un alfa yıldızına sağda uzaktaki Alfa Tauri (Boğa takımyıldızının alfa yıldızı?) ‘de eşlik etmektedir. Ayrıca Aldebarana olarakta bilinmekte olan bu dev yıldız Güneşten kat ve kat büyüktür-Ama öyle böyle değil baya büyük Google bakın inanmıyorsanız.- ?>>>☀️ve Taurus yani boğa takımyıldızının tepesinde sarı ışık saçarak parıldar.
Bunlara karşın Orionun bir diğer baskın yıldızı olan mavi dev Rigel (Beta Orion) yıldızı da Avcı’nın ayağının olduğu yerde aşağıda merkezdedir.
Ve elbette ki avcının kılıcı Orion kemerine bağlı olarak sarmakta olan üç yıldızca temsil edilmektedir, ama bir not kılıcı oluşturan yıldızlardan ortadaki artık bir yıldız değil zaten pembemsi rengi de bir yıldız oluşum bölgesi olduğunu göstermekte.????