Perseid göktaşı yağmurunun en yoğun olduğu bu günde herkesi bizimle beraber gözleme davet ediyoruz! (12-13 Ağustos 2015, Çarşamba ve Perşembe akşamı)

Perseid göktaşı yağmurunun en yoğun olduğu bu tarihte gerçekleştireceğimiz halk günü etkinliğine tüm Astronomi meraklılarını sabırsızlıkla bekliyoruz! İdeal koşullar altında Lyrid göktaşları saatte ortalama 50 adet olarak gözlenir. Halk dilinde yıldız kayması olarak da bilinen meteorların atmosfere girerek yanması olayı, göktaşı yağmurlarının yoğun olduğu günlerde daha sık görünür. Sizleri bir rasathane ortamında gök cisimlerini tanımaya ve onları teleskop ile gözlemeye davet ediyoruz. Gözlemin dışında yapılacak olan ilgi çekici sunumlar ve gökyüzü tanıtımı ile Astronomi ile ilgili merak ettiğiniz bir çok konuya cevap bulabileceksiniz.

Yer: Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesi

Perseid_Meteor_8.12.09

Tarih: 12-13 Ağustos 2015 Çarşamba ve Perşembe günü
Başlama Saati: 20:30
Bitiş Saati: 00:00

Gözlenecek Cisimler:
• Satürn
• Perseidler
• Derin uzay

Tema: Dünyaya Çarpma Olasılığı Bulunan Gökcisimleri: “Tehlike her yerde!”

Katılım Ücretleri
Ankara Üniversitesi Personeli ve Yakınları: Ücretsiz
Öğrenci: 2.5 TL
Tam: 5 TL

Rasathanemizde havanın Ankara’nın merkezine göre bir miktar daha soğuk olması nedeniyle gelirken yanıza kalın kıyafetler bulundurmanızı tavsiye ederiz. Etkinlik alanında sıcak/soğuk içecek ve atıştırmalık yiyecekler (kek, bisküvi vb.) bulunmaktadır.

Havanın kapalı olması durumunda teleskop ile gözlem yapılamayacağından alternatif bir etkinlik programı uygulanacaktır.

Beğen

95,606BeğenenlerBeğen
51,077TakipçilerTakip Et
4,185TakipçilerTakip Et