Şu “Gizemli” Uzay Çöpü Hakkında

616
YANNAING PYI SONE AUNG
YANNAING PYI SONE AUNG

Manşetlerin aksine, uzay çöplerini takip eden kişiler ne olduğunu tam olarak biliyorlar. “Gizemli uzay cismi” kelimelerini içeren manşetleri sevmemek elde değil, özellikle de Dünya’ya düşen bir tanesiyle ilgiliyse.

Başta BBC’nin aktardığı, daha sonra yerli ve yabancı basında çokça yer bulan hikayede, “kuzey Myanmar’daki bir yeşim taşı madenine gökyüzünden büyük bir metal nesne düştü” deniyor ve bazı ipuçlarıyla devam ediyor: Bu şey düşmeden hemen önce yüksek gürültüler meydana geldi; gökyüzünden silindirik bir cisim düştü; hemen arkasından üzerinde Çince yazılar (hangi lehçe olduğu belirtilmiyor) olan bir parça düştü; evler sallandı.

İçerisinde bir uzay gizeminin tüm parçalarını barındırıyor. Tabi eğer Harvard Smithsonian Astrofizik Merkezi’nden Jonathan McDowell gibi uzay çöplerinin yörüngeleri üzerine çalışmıyorsanız.

McDowell, “9 Kasım’da Çin’den fırlatılan CZ-11 (Uzun Yürüyüş 11) roketinin ikinci aşaması Burma üzerinden güneye doğru uçtu” diyor.

Biz her zaman eğlencenizi bozmaya hazırız. Eğer çocukluğunuzdan hayali kahramanlarla ilgili inandığınız gerçeklerinizi yıkmamızı isterseniz, söylemeniz yeterli.