Juno’nun Çektiği Fotoğraflar Video Haline Getirildi

817

Juno, Jüpiter’deki uzun yörüngesindeki ikinci turunu atıyor ve bugün gezegene olan en uzak noktasına doğru ilerliyor. Uzay aracı, 19 Ekim’de Jüpiter’in kuzey kutbundan dalışa geçerek, Jüpiter’e yeni bir yakın geçişini daha gerçekleştirmek üzere.

Jüpiter 26 Eylül’de Güneş’in izdüşümünden geçecek, yani Dünya’dan bakıldığında Güneş, Jüpiter’i örtmüş olacak. Güneş’in Jüpiter’i örtmesi Jüpiter’e ya da yörüngesinde dolanan Juno’ya doğrudan bir etki oluşturmayacak, ancak Dünya ile Jüpiter’in arasına giren Güneş, Juno ile olan iletişimimizi zorlaştıracak. Dolayısıyla, 23 Eylül’den itibaren ve devam eden hafta boyunca, Juno’dan hiçbir veri alınamayacak. Bu da şu demek oluyor; 11 Temmuz’dan beri JunoCam adlı kameranın sürekli olarak çektiği görüntülerin, bir hafta boyunca durdurulması anlamına geliyor. 30 Eylül’de Juno, görüntüleme işine kaldığı yerden devam edecek.

JunoCam’in çektiği görüntüler buradaki linkten haftalık olarak, halka açık bir şekilde paylaşılmaktadır. Juno’nun JunoCam ile çektiği görüntüleri işlemeden sorumlu bilim insanı Gerald Eichstädt, 11 Temmuz’dan 10 Eylül’e kadar çekilmiş olan görüntüleri işleyip sıralayarak, izlemeye değer bir video oluşturdu. Videoyu aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz.

Kaynak: Planetary.org