image (1)

90’lı yılların bağımlılık yapan bilim kurgu dizisi X-Files’ın yeniden hayata geçirildiği bu günlerde, ABD Merkezi Haber Alma Örgütü CIA de diziye atıfta bulunarak, bizim X-Dosyalarımıza göz atın, (Take a Peek Into Our “X-Files”) açıklamasıyla 1940’lı yıllardan günümüze kayıtlarına girmiş açıklanamayan olayların dosyalarını kendi sayfası üzerinden yayınladı.

image (2)

Dünya’nın çeşitli yerlerinde kayıtlara girmiş bir çok olayın belgelerinin sunulduğu bu arşivde, uçan tabaklar, uçan diskler ve tanımlanamayan ışıklar gibi bir çok belge mevcut. İkinci Dünya Savaşı sonrasında ülkelerin paranoyaklık seviyesine ulaşan şüpheciliğinin belge kayıtlarında kendisini belli ettiğine şahit olduğumuz bu arşivde, tanımlanamayan bu olayların genelde düşman devletin gizli çalışmaları olabileceğinden de bahsedilmiş.

image (3)

Beklenilen doğrultuda, haberleri ve belgeleri ne yalanlayan ne de doğrulayan CIA, hem UFO’lara inananlara hem de inanmayanlara kapıyı açık bırakmış. İngilizce’niz yeterli ise bu dev CIA arşivine bir göz atmanızda fayda var, karar size kalmış. Bu arada bizler UFO’lara inanmıyoruz, çünkü kayıtlara geçen bu kadar belge olmasına karşın tanımlanamayan bu olaylar hiç bir zaman bilim insanlarına ve/veya bu alanla ilgilenen insanlara görünmemiştir.

Kaynak: CIA