Stephen Hawking’in doğum gününü kutladıktan hemen sonra bir kara delik görseli paylaşmamız uygun olur diye düşünüyoruz. Eğer bir karadeliğin merkezine doğru gitseydiniz ne görürdünüz acaba? İşte Dev Hizmet -Siz gidip, yorulup, zahmet etmeyin diye UzaydanHaberler ailesi olarak bir karadeliği ayağınıza getirdik. – Bilgisayarda tasarlanmış bu görsel bir karadeliğin ne kadar güçlü bir görüntüye sahip olduğunu gösteriyor.

Karadelikler o kadar güçlü bir yerçekimine sahiptirlerdir ki ışığı bile büküp sıradışı görsel bozulmalara dahi neden olabilirler. Örneğin karadeliğin yakınlarında bulunan her yıldızın görülür ışık altında en az iki görüntüsü vardır.

 

Karadeliklerin evrendeki en yoğun maddeler olduğu ve galaksilerin, bazı küresel yıldız kümelerinin ve kuazarların merkezlerinde olabileceğine dair ipuçlarının var olduğu düşünülmektedir.

Görselin arkasındaki gerçek uzay görüntüsü ise Henry Draper’in (Ünlü asrofotoğrafçı-Google’dan bakabilirsiniz) kataloğu ve 2MASS kızılötesi uzay araştırması programından elde edilen verilerin bir araya getirilmesiyle oluşturulmuştur.