Kepler Orrery: Gezegen sistemlerinin Güneş Sistemi ile olan boyut kıyaslamasını gösteren bir simülasyondur. Daha önceden bu simülasyonun 3 modeli yapılmıştı. Ethan Kruse, güncellenen ötegezegen verilerini kullanarak ve yeni bir arayüz modeli ile 4. versiyonunu modelledi.

Kepler’in tüm çoklu gezegen sistemlerinin (24 Kasım 2015 tarihine kadar keşfedilmiş 685 sistemdeki 1705 gezegenin) Güneş Sistemi ile boyut karşılaştırması (kesikli çizgiler Güneş Sistemi’ni temsil etmektedir).

 

Yörüngelerin boyutları ölçeklendirilmiştir, ancak gezegenlerin boyutları ölçeklendirilmemiştir.

Örneğin; Jüpiter gerçekte Dünya’dan 11 kat daha büyüktür, fakat bu ölçeklendirme ile Dünya boyutuna benzer olan gezegenler, simülasyonda belirgin bir şekilde görünür hale getirilmiştir (ya da Jüpiter benzeri olan gezegenler daha dev bir gezegen gibi gösterilmiştir.)

Simülasyondaki bütün yörüngeler, gezegenler yörüngeleri üzerinde saat 03:00 konumuna geldiğinde Kepler bir geçiş gözleyecek şekilde senkronize edilmiştir.

Yapılan bu başarılı simülasyonun açık kaynak kodu, üzerinde değişiklikler yapmak isteyenler için yapımcısı olan Ethan Kruse tarafından paylaşıma sunulmuştur. Açık kaynak kodu için: buraya tıklayınız