[vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=ch_23baCYH0″ title=”Tayland’da Görülen Parlak Meteor”]

2 Kasım Pazartesi günü Tayland semalarında gece vakti oldukça parlak, yeşilimsi bir renge sahip olan meteor, gökyüzünü adeta aydınlattı.

Kısa süreliğine geceyi gündüze çeviren bu meteor, Tayland’da pek çok insan tarafından görüldü. Tai Astronomi Topluluğu’ndaki astronomlar, dev ve parlak meteorun şu sıralarda içinde bulunduğumuz Taurid meteor yağmurundan dolayı olduğunu ve göktaşının herhangi bir risk taşımadığını belirtti.

Amerikan Meteor Topluluğu’nun açıklamasına göre:

“Her Ekim ve Kasım ayında Taurid meteor yağmurları kendini göstermeye başlarlar. Tauridler’in saat başına görülme oranı diğer meteor yağmurlarına oranla daha azdır. Bazen beklenenden çok sayıda ve ya büyük alevtopu şeklinde de görülebilirler. 2015 yılı böyle bir yıl olabilir.”

Genel olarak Tauridler saat başına 5 meteor oranında bir sıklıkla görünürler. Atmosfere saatte 105.000 km’lik yüksek hızla girip yanması sonucu görünürler.

Meteor aynı zamanda Bangkok, Chon Buri, Ratchaburi, Kanchanaburi, Khon Kaen, Nakhon Pathom ve diğer iller arasında da saat 20:35 sırasında görülmüş.

Kaynak: BangokPost