Adınızı Mars’a Gönderin

873

Mars heveslileri, NASA’nın gelecek yıl Kırmızı Gezegen’e gönderilmesi planlanan, InSight Mars Kondusu içerisindeki mikro çipe adlarını ekleyerek, bu yolculuğa bir şekilde katılmış olabilecekler.

Washington’daki NASA Merkezindeki gezegen bilimi başkanı Jim Green, “Mars’a yolculuğumuzdaki bir sonraki adımımız bir başka inanılmaz görev olacak.” dedi. “İsminizi yazdırıp InSight içerisinde Kızıl Gezegene göndererek, siz de bu görevin ve gelecek uzay keşiflerinin de bir parçası olduğunuzu göstermiş olacaksınız.”

Kayıtlar 8 Eylül’e kadar kabul edilecek. Insight içerisinde adınızı Mars’a göndermek için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz:

http://go.usa.gov/3Aj3G

Adınızı uçurma fırsatı “sık uçan” fikrinden ortaya çıktı ve bireylerin, NASA’ın bir çok görev ve yıla yayılan Mars’a yolcuğuna, kişisel katkılarını yansıtmayı hedeflemekte. InSight, uzay keşif meraklılarına NASA görevi kapsamında isimlerini gönderip puan kazanarak ikinci bir fırsat sunuyor ve başka fırsatlar da olacak.

Geçen Aralık’ta, 1.38 milyon kişinin adı, Mars ve astroidler de dahil olmak üzere insanlı derin uzay yolculuklarını yapacak olan NASA’nın Orion uzay aracının çipi ile ilk defa uçurulmuştu. InSight’tan sonraki bir dahaki sık uçan puanı kazanma fırsatı, NASA’nın Exploration Mission-1 görevi kapsamında, Mars ve ötesi insanlı görevler için hazırlanan Orion kapsülünün planlanan ilk deneme uçuşunda olacak.

InSight Mart 2016’da Vandenberg Hava Kuvvetleri Bölgesinden kalkışını yağacak ve Mars’a 28 Eylül 2016’da inişini gerçekleştirecek. Gezegenin derin iç bölgelerini açıklığa kavuşturmaya amaçlanmış olan bu ilk görev. Mars’ın yüzeyine ilk defa doğrudan sismometre yerleştirilecek ve sismik yer altı dalgaları incelenerek gezegenin iç yapısı hakkında bilgi alınacak. Ayrıca, şimdiye kadar Kızıl Gezegen üzerindeki hiç bir cihazda olmayan kendinden çekiçli ısı sondasıyla yüzeyin çok daha derinini kazabilecek. Bu ve diğer InSight araştırmaları Dünya da dahil olmak üzere karasal gezegenlerin oluşumu ve evrimi hakkındaki bilgimizi artıracak.

InSight görevi hakkında daha fazla bilgi almak için aşağıdaki adresi ziyaret edebilirsiniz:

http://www.nasa.gov/mission_pages/insight/main/index.html

Kaynak: Send Your Name to Mars on NASA’s Next Red Planet Mission | NASA